Home De tuin Praktische zaken

Praktische zaken

Praktische gang van zaken op De Vrije Akker


  • De tuin wordt bewerkt door Moniek. Zij maakt je graag wegwijs in de tuin. Hulp is altijd welkom, maar deelnemers zijn niet verplicht om mee te werken op de tuin.

  • Het tuinteam¬†ondersteunt de tuin met organisatorische zaken, springt incidenteel bij op de tuin helpt met open dagen, grote klussen, etc. Telefonisch is de tuinder te bereiken op 06-13295983

  • Vertrouwen in elkaar en zorg voor mens en milieu vormen de basis van ons CSA project. CSA staat voor Community Supported Agriculture; landbouw in samenwerking met de gemeenschap.

  • De Vrije Akker Grubbenvorst heeft twee locaties, op 1 km afstand van elkaar. We streven er zoveel mogelijk naar dat je maar naar een locatie toe hoeft voor je oogst. De vollegrondstuin ligt met de ingang tegenover de parkeerplaats van zorgzcentrum La Providence in Grubbenvorst. De kas staat op de Witveldweg 2 in Grubbenvorst. In het vroege voorjaar, ongeveer half april tot half mei, begint het oogsten in en naast de kas. Vanaf half mei wordt de kas-oogst door de tuinder naar de vollegrondstuin gebracht. Vind je het geen probleem om zelf op twee locaties te oogsten dan mag dat ook. Geef dat even door aan de tuinder.

  • Je hoeft geen tuinervaring te hebben, maar het is wel handig om te leren hoe een gewas het beste kan worden geoogst. Tijdens de eerste rondleiding geeft de tuinder hier uitleg over en aan de oogstvlaggen hangen kaartjes met oogstaanwijzigingen.

  • Gewasresten mogen ter plekke op de oogstplek achter blijven, die worden later weer ingewerkt. AUB niet op de paden gooien.

  • De deur van de kas aub altijd achterlaten zoals je hem aantreft, open of dicht. Toegangshek op beide locaties aub altijd dichtdoen.

  • Graag zoveel mogelijk alleen op de paden lopen. Als het nodig is voor de oogst mag er op de bedden gelopen worden.

Buy cheap windows or linux hosting for your small business website. Please consider sitecloud hosting review and hostmonster review.
OSense O-Sense
Natural Joomla Templates designed by Joomla Hosting