Home De Vrije Akker CSA

CSA

Een bijzonder aspect aan De Vrije Akker is dat wij een CSA bedrijf zijn. CSA staat voor Community Supported Agriculture en is een sociaal en economisch concept waarbij boer en consument de handen ineen slaan. CSA-systemen zijn overal ter wereld ontstaan uit groeiende zorg over de herkomst en kwaliteit van ons voedsel. CSA vormt een antwoord op deze zorgen. Het is een manier om als consument weer zelf invloed te hebben op je eigen voedsel en daar ook medeverantwoordelijk voor te zijn.  Er zijn allerlei verschijningsvormen van CSA-projecten en -bedrijven, waar de zelfoogsttuin er één van is.

Boeren en consument maken samen een aantal afspraken over de productie:

  1. gezamenlijk delen van de oogst
  2. gezamenlijk delen van de kosten
  3. transparante economie en prijsvorming

Door aan het begin van het seizoen een oogstaandeel te kopen is de boer verzekerd van zijn of haar afzet. De deelnemers genieten niet alleen van gezonde, verse en betaalbare biologische producten, maar ook van het sociale leven op en rond het bedrijf. Participatie en openheid zijn kenmerkend voor een CSA bedrijf. Consumenten en boer werken zo samen aan een manier van landbouw die gezond is voor de omgeving, smakelijke en gezonde producten levert en waar wat te beleven is. Niet alleen de boer, maar ook de klanten krijgen de mogelijkheid om zich te verbinden met een bepaalde plek. In Nederland zijn er ongeveer 40 bedrijven die op een manier werken die dicht bij CSA ligt.

Voor meer info zie ook:  http://www.csa-netwerk.be

Buy cheap windows or linux hosting for your small business website. Please consider sitecloud hosting review and hostmonster review.
OSense O-Sense
Natural Joomla Templates designed by Joomla Hosting