Home Zin om mee te doen? Lid worden

Lid worden

Er zijn nog een aantal aandelen voor 2019. Geef je daarvoor op per email: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .

 

Wat houdt een oogstaandeel in:

  • Een heel oogstaandeel staat voor 6 eenpersoons porties groenten per week.
  • Een half oogstaandeel staat voor  3 eenpersoons porties groenten per week en is bedoeld voor kleine eters (kinderen) of ter aanvulling op hele aandelen voor grote eters.

  • Minimaal neem je 1 heel aandeel om deel te nemen aan De Vrije Akker.

  • Als je te kort komt en er zijn nog aandelen over, dan kun je tijdens het seizoen hele of halve aandelen bijkopen.
  • Het oogstseizoen duurt ongeveer 35 weken, van eind april to eind december. Maar vaak kun je nog langer dooroogsten als het weer het toelaat. Voor de stabiliteit van de tuin is het belangrijk dat iedereen zijn oogstaandeel vooraf betaalt. Dat kan in 3 termijnen. Een 1 persoonsaandeel kost 253 euro. Een half aandeel kost 133 euro.

De teelt voor 2019 begint in februari en loopt door tot eind van het jaar. Afhankelijk van het weer zullen de eerste groenten in de tweede helft van april te oogsten zijn. Op de tuin vind je richtlijnen voor wat en hoeveel je mag oogsten per oogstaandeel. De hoeveelheden zijn ruim voldoende voor een volwassene en er valt altijd wat te kiezen, voor het geval je ergens niet van houdt. De variatie in het midden van het seizoen is natuurlijk groter dan aan het begin en eind van het seizoen, maar we streven naar minimaal 6 soorten groenten per week, over een periode van 9 maanden. In de zomer en herfst zal dat makkelijk oplopen tot meer dan 15 verschillende groenten om uit te kiezen! Op de tuin vind je ook een paar bekende keukenkruiden.

Als deelnemer met een oogstaandeel word je betrokken bij het wel en wee van het bedrijf en voel je je hopelijk ook medeverantwoordelijk voor een goede gang van zaken. Aan het eind van het teeltjaar is er een evaluatiebijeenkomst voor de deelnemers. Je kunt meedenken met de tuinder en het team over het teeltplan voor het volgende seizoen. Door het jaar heen organiseren we oogstfeesten en andere leuke bijeenkomsten op de tuin.

Buy cheap windows or linux hosting for your small business website. Please consider sitecloud hosting review and hostmonster review.
OSense O-Sense
Natural Joomla Templates designed by Joomla Hosting