Home Deelnemen Oogstaandelen

Oogstaandelen

Je kunt je vanaf nu opgeven voor een aandeel in 2017! Stuur hiervoor een mail naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

Wat houdt een oogstaandeel in:

  • Een heel oogstaandeel staat (gemiddeld over het seizoen) voor 5 a 6 eenpersoons porties groenten per week.
  • Een half oogstaandeel staat voor  3 eenpersoons porties groenten per week en is bedoeld voor kleine eters (kinderen) of ter aanvulling op hele aandelen voor grote eters.

  • Minimaal neem je 1 heel aandeel om deel te nemen aan De Vrije Akker.

  • Als je te kort komt en er zijn nog aandelen over, dan kun je tijdens het seizoen hele of halve aandelen bijkopen.
  • Een oogstaandeel kost slechts 7 euro per week. Het oogstseizoen duurt minimaal 35 weken, dus totaal komt dat op 245 euro. Vaak kun je nog wat langer dooroogsten als het weer het toelaat. Voor de stabiliteit van de tuin is het belangrijk dat iedereen zijn oogstaandeel vooraf betaalt. Dat kan ook in 3 termijnen, op 1 januari, 1 maart en 1 juni. Halve aandelen kosten 125 euro in totaal.

 

Bijvoorbeeld:

  • Wil je graag zo veel mogelijk uit de tuin eten, dan neem je voor ieder lid van het huishouden een oogstaandeel af; volwassenen een heel en kinderen een half aandeel.

  • Eet je alleen in het weekend uit de tuin, dan kan een stel toe met 1 oogstaandeel en een gezin wellicht met 1,5 aandeel.

De teelt voor 2017 begint in februari en loopt door tot eind januari 2018. Afhankelijk van het weer zullen de eerste groenten rond half april te oogsten zijn. Op de tuin vind je richtlijnen voor wat en hoeveel je mag oogsten per oogstaandeel. De hoeveelheden zijn ruim voldoende voor een volwassene en er valt altijd wat te kiezen, voor het geval je ergens niet van houdt. De variatie in het midden van het seizoen is natuurlijk groter dan aan het begin en eind van het seizoen, maar we streven naar minimaal 4 soorten groenten per week, over een periode van 9 maanden. In de zomer en herfst zal dat makkelijk oplopen tot meer dan 10 verschillende groenten om uit te kiezen. Op de tuin vind je ook een paar bekende keukenkruiden.

Als deelnemer met een oogstaandeel word je betrokken bij het wel en wee van het bedrijf en voel je je hopelijk ook medeverantwoordelijk voor een goede gang van zaken. Aan het eind van het teeltjaar is er een evaluatiebijeenkomst voor de deelnemers. Je kunt meedenken met de tuinder en het team over het teeltplan voor het volgende seizoen. Door het jaar heen organiseren we oogstfeesten en andere leuke bijeenkomsten op de tuin.

Buy cheap windows or linux hosting for your small business website. Please consider sitecloud hosting review and hostmonster review.
OSense O-Sense
Natural Joomla Templates designed by Joomla Hosting