Home Lid worden

Spreekt het concept je aan? Geef je dan op voor het nieuwe seizoen via  Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

 • Onder de kop 'Visie' in de menubalk kun je lezen waar je eigenlijk aan gaat beginnen (Voor het geval je dacht dat je gewoon wat groenten ging kopen ;-)
 • Nog niet om? Elske Hageraats, tuinder in Renkum, deed onderzoek naar eerlijke prijsvorming in de landbouw en schreef er een boek over,'Eerlijk loon'. In dit interview kun je er meer over lezen: link
 • Lid worden van de tuin kan voor verschillende bedragen, afhankelijk van je eigen inkomensbeleving:
 1. Ja, ik kom makkelijk rond van mijn eigen inkomen en houdt genoeg over voor leuke dingen. Mijn eigen uurloon ligt boven het minimumloon en dat gun ik de tuinder van de Vrije Akker ook. Ik investeer tussen de 340 en 390 euro in De Vrije Akker.
 2. Ja, ik kom rond van mijn eigen inkomen en vind dat de tuinder dat minimaal ook moet kunnen. Ik investeer 340 euro, het richtbedrag waarbij de tuinder een leefbaar loon heeft.
 3. Nou, ik wou dat ik zelf het minimumloon verdiende! Maar ik vind de tuin zo belangrijk, ik ga toch lid worden. Ik investeer tussen de 290 en 340 euro.
 4. Ik ga gewoon helemaal voor solidaire betaling en betaal de tuinder wat ik zelf ook per uur verdien (incl. 13e maand, pensioenopbouw, verzekeringen en vakantiegeld ;-) Of zelf per uur vraag als ZZP'er. Op jaarbasis heeft de tuinder 20 uur per persoon nodig om De Vrije Akker te laten draaien (1300 uur per jaar, 65 deelnemers).

Handig om te weten:
 • Deelnemen aan De Vrije Akker doe je per seizoen en per persoon in je huishouden.
 • De teelt voor 2022 begint in februari en loopt door tot eind januari 2023. Afhankelijk van het weer zullen de eerste groenten eind april te oogsten zijn.
 • Aan het eind van het teeltseizoen is er een evaluatiebijeenkomst. Je kunt meedenken met de tuinder en het team over het teeltplan voor het volgende seizoen. Door het jaar heen organiseren we oogstfeesten en andere leuke en informatieve bijeenkomsten op de tuin.
 • Maatwerk is mogelijk bij uitzonderingen, bijv. huishoudens met een wisselend aantal mensen thuis.
 • Kinderen (thuiswonend) betalen 10 euro * hun leeftijd, vanaf 6 jaar.
 • Betalen kan in 3 termijnen. Na een jaar lidmaatschap kan je ook per maand gaan betalen.

Proef lidmaatschap
Eerst uitproberen? Dat kan met een proeflidmaatschap van 6 weken. Dat geeft je ruim de tijd om verschillende gewassen mee te maken en te kijken of de tuin praktisch past in jouw leven. Kosten hiervan zijn 67 euro per persoon, kinderen vanaf 6 jaar 3 euro * hun leeftijd. Als je aansluitend lid wordt gaat dat bedrag van je jaarbijdrage af.

Buy cheap windows or linux hosting for your small business website. Please consider sitecloud hosting review and hostmonster review.
OSense O-Sense
Natural Joomla Templates designed by Joomla Hosting